www.e-kedai.com.my

KONSEP FAMILY PLANNING MAB

Keberkesanan MAB untuk family planning adalah bergantung kepada dose yang betul untuk mencegah kehamilan. Apabila wanita mengambil MAB ianya akan meningkatkan suhu badan dalam tempoh 24 jam. Suhu yang meningkat ini akan membentuk persekitaran tiub falopia dan rahim supaya sperma (benih lelaki) dan ovum (benih perempuan) tidak dapat melakukan persenyawaan untuk mencegah kehamilan.

Konsep family planning MAB ini untuk mudah difahami adalah ibarat suhu di dalam peti ais. Di dalam peti ais, makanan yang diletakkan dalam peti ais akan menjadi rosak jika berada dalam suhu biasa. Ini adalah kerana pada suhu biasa bakteria menjadi aktif untuk menjalani aktiviti pereputan makanan. Lama-kelamaan makanan akan rosak akibat aktiviti bakteria menjalankan proses pereputan tersebut.

Dengan teori ini, untuk mengekalkan makanan tahan lama kaedahnya adalah dengan menjadikan bakteria lemah atau tidak aktif. Oleh itu untuk melemahkan bakteria itu, maka suhu di dalam peti ais mesti direndahkan atau disejukkan. Dengan suhu yang sejuk itu maka bakteria menjadi lemah dan tidak berupaya menjalani aktiviti proses pereputan makanan. Maka makananan tidak rosak malah menjadi awet dan tahan lama.

Begitu juga konsep family planning dengan MAB. Tetapi untuk manusia suhu tidak disejukkan tapi dipanaskan supaya sesuai dengan suhu darah manusia yang panas. Kepanasan suhu ini mempunyai kebaikkan untuk menghalang pembentukkan lemak dan kolestrol dalam darah.

Mengikut kajian ilmu biologi, benih wanita (ovum) akan dibebaskan apabila berlaku proses ovulasi. Ovulasi berlaku hanya sekali dalam sebulan dan satu atau lebih ovum akan dibebaskan oleh salah satu ovari. Ovulasi adalah tahap maksima kesuburan wanita berlaku kira-kira hari ke 14 selepas period. Ovum yang matang akan menetas dan keluar dari sarangnya. Hayat ovum untuk hidup adalah 24 jam. Manakala sperma pula yang dilepaskan semasa bersama mempunyai hayat sekitar 3-7 hari boleh hidup di dalam peranakan wanita.

SISTEM PERANAKAN WANITA

Kedua-dua ovum dan sperma akan bersenyawa dalam tiub falopia. Ovum dan sperma yang telah bersenyawa akan membentuk zigot. Zigot yang sudah tersenyawa itu akan bergerak ke uterus atau pun juga lebih dikenali sebagai dinding rahim. Di sini akan berlaku proses penempelan bermaksud zigot tadi yang sudah menjadi embrio akan menempel dan membesar di dinding rahim dan akhirnya menjadi bayi.

PROSES PENSENYAWAAN OVUM DAN SPERMA

Dalam suhu badan yang normal akan berlaku proses persenyawaan maka kehamilan akan terjadi. Untuk mencegah kehamilan, maka suhu di dalam tiub falopia dan rahim akan ditingkatkan oleh herba dalam MAB. Dalam suhu yang tinggi ini, maka sperma dan ovum sukar melakukan persenyawaan. Dengan itu, kehamilan dapat dicegah. Selepas tempoh 24 jam ini, jika ovum tidak melakukan persenyawaan, hayatnya akan luput. Begitu juga hayat sperma akan luput selepas tempoh 3-7 hari. Kedua-duanya akan dilupus menjadi darah period.

Berdasarkan teori di atas, maka MAB telah diformulakan untuk berfungsi memberi perlindungan dalam tempoh 24 jam sahaja. Tujuannya adalah untuk menyamai umur benih ovum. Jadi, di dalam suhu panas yang tidak selesa itu, sperma dan ovum tidak berupaya melakukan persenyawaan. Dengan itu proses kehamilan dapat dicegah. Inilah konsep family planning MAB.

Oleh sebab inilah MAB perlu dimakan ikut aturan yang betul. Tempoh 24 jam ini merupakan tempoh untuk MAB memberi perlindungan mencegah kehamilan. Sekiranya aturan ini tidak dipatuhi, selepas tempoh 24 jam suhu badan akan kembali normal. Jika sperma/ovum menjadi aktif selepas itu, dikhuatiri akan melakukan proses persenyawaan. Jika ini berlaku kehamilan akan terjadi.

KAEDAH FAMILY PLANNING DENGAN MAB

Secara teorinya merancang keluarga dengan MAB bermakna seseorang wanita itu akan berikhtar untuk mendapat kitaran period tetap 28 hari setiap bulan. Kitaran periodnya akan dipecahkan kepada 4 minggu;

MINGGU PERTAMA

MAB mula diambil samada pada hari 3/4/5 ia berperiod. Pada minggu ini kesuburannya mula meningkat. Hormon Estrogen dan Luteinizing mula dirembeskan tetapi masih diperingkat awal. Dinding rahim mula menebal sebagai persediaan untuk hamil.

MINGGU KE DUA

Pada minggu ke 2, kesuburan terus meningkat dengan peningkatan rembessan Hormon Estrogen dan Hormon Luteinizing. Tahap maksima kesuburan ini akan berlaku pada hari ke 14. Pada masa ini berlaku ovulasi dimana ovum yang matang akan menetas dan keluar dari ovari. Dengan itu proses kehamilan dicegah dengan kaedah kawalan suhu dalam tiub falopia. Setelah 24 jam ovum akan luput hayat dengan itu ia gagal bersenyawa dengan sperma walaupun sperma masih hidup sehingga 7 hari. Akhirnya selepas 7 hari sperma pula akan luput hayat. Inilah teori mencegah kehamilan dengan MAB.

MINGGU KE TIGA

Pada minggu ke 3, selepas berlaku ovulasi tahap kesuburan mula menurun. Paras remberasan Horman Estrogen dan Hormon Luteinizing juga semakin kurang. Risiko untuk hamil ketika ini rendah kerana geraf kesuburan semakin menurun.

MINGGU KE EMPAT

Pada minggu ke 4, tahap kesuburan terus menurun sehingga rembesan Horman Estrogen dan Hormon Luteinizing berhenti. Waktu ini kesuburan paling rendah dan kehamilan jarang berlaku. Pada hari 21 ini merupakan hari terakhir mengambil MAB kerana pada waktu ini sudah tidak subur. Selepas hari 21 inilah masa untuk period keluar.

Inilah teknik family planning mengguna MAB. Walau bagaimana pun untuk mendapat period tetap 28 hari setiap bulan ini adalah sukar kadang-kadang mengambil masa yang agak lama sehingga 6 bulan. Ada yang berjaya dan ada juga tidak. Bagi yang telah berjaya amat mudah bagi mereka mengecam waktu subur jika berhasrat untuk hamil.

Kaedah merancang keluarga dengan MAB amat berkesan sehingga kini telah mencapai kejayaan sehingga 99%. MAB menjadi pilihan kini kerana ianya 100% herba, tiada bahan kimia, tiada pengawet, bebas steroid dan bahan berat mercury. Antara faktor yang menutral suhu MAB yang dikenal pasti sehingga kini adalah makanan bersifat asid yang menghakis seperti air tebu, nenas, air kelapa dan lain. Walau pun begitu tiada kajian saintifik yang dapat dibuktikan. Selain dari itu pemakaian penden juga dikenal pasti menurunkan suhu MAB menghilang fungsi MAB sebagai family planning.

Maajun Anggun Bistari (MAB) adalah produk yang berkonsepkan penggunaan herba secara semulajadi. Herba merupakan tumbuhan semulajadi yang tumbuh dipermukaan bumi. Kelebihan herba berbeza dengan formula kimia kerana herba merupakan ubat semulajadi yang mampu merawat penyakit dari akar umbi tanpa memberi sebarang kesan sampingan penyakit lain pada tubuh manusia.

Penggunaan herba terbukti baik dan disarankan Allah dalam Al Quran Allah dalam surah Al-An'am 6:69;

"Dan dialah yang menurunkan air hujan dari langit lalu Kami tumbuhkan dengan air itu segala macam tumbuhan, maka Kami keluarkan dari tumbuhan-tumbuhan itu tanaman yang menghijau. Kami keluarkan dari tanaman yang menghijau itu butir yang banyak dan dari mayang kurma mengurai tangkai-tangkai yang menjulai, dan kebun-kebun anggur dan Kami keluarkan pula zaitun dan delima yang serupa dan tidak serupa. Perhatikanlah buahnya di waktu pohonya berbuah, dan perhatikan pula kematangannya. Sesungguhnya pada yang demikian itu ada tanda-tanda kekuasaaan Allah bagi orang-orang yang beriman".
 
Kegunaan MAB pada asasnya adalah untuk family planning. Walaubagaimana pun MAB juga bertindak sebagai pelbagai tujuan untuk kesihatan dalaman dan luaran kecantikan wanita terutamanya bagi wanita yang telah berumahtangga dan melahirkan anak. Bukan setakat itu saja, malah MAB mampu memberi kesihatan dan kecantikan pada wanita paling optima sehingga ke hari tua.

Permasalahan sekarang diluar sana terdapat wanita yang mengambil family planning kaedah moden mendapat kesan sampingan seperti gemuk, tidak selesa dalam hubungan kelamin dan beberapa faktor lain. Oleh yang demikian kami menyediakan alternatif bagi mereka yang kurang selesa dengan kaedah moden itu untuk mencuba pula kaedah tradisional dengan herba MAB.

MAB telah terbukti keberkesanannya tidak perlu diragui lagi dan telah dibuat analisis oleh Universiti Teknologi Malaysia (UTM) bebas dari bahan berat seperti Mercury dan bebas dari steroid. MAB telah menjadi pilihan wanita hari ini dan merupakan produk yang mahsyur. Pengambil MAB secara berterusan akan menjadikan anda menjadi lebih awet dan kelihatan lebih muda dari usia yang sebenar. Amat sesuai untuk wanita yang mementingkan kesihatan dan penampilan yang lebih anggun.

KANDUNGAN MAB

Kacip Fatimah
Serapat
Senduduk
Habbatus Sauda/Jintan Hitam
Inai
Manjakani
Madu
KHASIAT  MAB
1. Sebagai perancang keluarga bagi yang ingin menjarakkan kehamilan/family planning.
2. Merawat segala masalah dalaman wanita seperti masalah keputihan, kegatalan di liang faraj yang teruk dan bau yang tidak menyenangkan.
3. Menyempit kembali faraj bagi wanita selepas bersalin.
4. Memontokkan dan memejalkan otot payudara
5. Menghangatkan dan mengeratkan hubungan suami isteri.
6. Memanaskan badan terutama bagi wanita selepas bersalin.
7. Melancarkan peredaran haid setiap bulan jg mengembalikan darah haid yg terhenti selepas penyingkiran toksin atau darah-darah kotor.
8. Membuang/menyahkan darah-darah kotor dan toksin dalam badan
9. Menyihatkan badan disamping menambah tenaga sepanjang hari
10. Mencantikkan kulit iaitu selepas pengeluaran toksin-toksin dan darah-darah kotor yang terdapat di dalam badan
11. Mempertingkatkan kembali imum ketahanan badan, dimana badan menjadi sihat, segar dan kuat tiada lagi masalah seperti tidak bermaya atau tidak larat.
12. Merawat/memecah ketulan angain bagi yg mengalami masalah angin di dalam badan
13. Melawaskan pembuangan air besar
14. Mengawal selera makan dan menurunkan berat badan
15. Mengurangkan kesakitan ketika haid (senggugut)
16. Dapat melangsingkan badan bagi yang mengamalkan diet. Ini kerana akar-akar kayu ini bertindak sebagai penyikiran bahan-bahan toksin di dalam badan. Jadi badan menjadi ringan dan segala lemak dapat disingkirkan.
17. Dapat menambahkan air susu bagi wanita yang sedang menyusukan bayi
18. Melambatkan proses menopous bagi golongan wanita yang sudah berumur.
19. Merawat sakit-sakit sendi,sakit pinggang dan lenguh-lenguh badan terutama bagi golongan wanita yang telah berumur.
20.Mengempiskan perut dan menegangkan kembali otot-otos perut terutama bg ibu yg lepas bersalin.
21.Awet muda bg wanita yang mengamalkan secara berterusan
TINDAKBALAS AWAL (HEALING CRISIS)

Berikut disenaraikan antara tindakbalas dan kesan proses rawatan MAB.
(Bukan semua akan mengalami healing crisis ni)


Period menjadi lintang pukang
-period mungkin akan berlanjutan lebih dari 7 hari...
-ada juga kes yang period datang 4hari, berhenti 2 hari dan datang semula
** pada masa ini MAB dalam proses merawat darah kotor dalam peranakan..dan darah tu dikeluarkan melalui period..

Rasa mengantuk
-selalunya akan di rasai pada yang mengambil MAB pada waktu pagi.
-pada yang ambil malam, cepat nak tidur.

Kerap kencing/buang air besar/ kentut
**MAB sedang menyingkirkan angin dan toksin dlm bdn

Pening kepala
-adakalanya boleh membawa sampai demam
**MAB ni agak panas.. so disarankan banyakkan minum air masak.

Rasa berdenyut pada payudara
-ada yang berasa denyutan yang menyakitkan sehingga tak boleh nak pakai baju dalam
**situasi begini selalunya di alami jika kita hampir didatangi period. Begitulah juga dengan MAB, bermakna, MAB sedang merawat tubuh kita
** salah satu fungsi MAB, menegangkan payudara, denyutan bermakna sel payudara semakin menegang.

NAMUN ANDA TAK PERLU RISAU KERANA SIMPTOM-SIMPTOM INI HANYA SEMENTARA... tempohnya bergantung pada tahap kesihatan dan tindakbalas tubuh masing-masing...

OLEH ITU, diharap semua pengamal-pengamal MAB dapat bersabar terhadap tindak balas rawatan MAB ini.
Jika anda mengalami kesan tindakbalas MAB seperti di atas, adalah dinasihatkan anda minum air kosong/mineral sebanyak yg mungkin utk mempercepatkan proses healing tu

CARA MAKAN MAB TELAH MENGIKUT DISIPLIN & ATURAN YG BETUL TAPI MENGANDUNG, KENAPA?

CARA MAKAN MAB TELAH MENGIKUT DISIPLIN & ATURAN YG BETUL TAPI MENGANDUNG, KENAPA?

Menjelaskan pemakanan yang yang menutralkan MAB.

 

Dari pengalaman dan pemerhatian makanan tersebut boleh menutalkan MAB berfungsi sebagai family planning antaranya;

1) Air tebu
2) Nenas
3) Tapai
4) Air kelapa

Walaubagaimana pun belum ada kajian saintifik yang dapat dibuktikan tetapi lebih baik dihindarkan bagi yang mengambil MAB untuk family planning.

5) Pemakaian pendent
6) Lain-lain produk yang mengandungi herba dan hormone

BAGAIMANA MAB BERFUNGSI SEBAGAI FAMILY PLANNING

TEORI SAINTIFIK MAB SEBAGAI FAMILY PLANNING

1. Apabila wanita mengambil MAB ianya akan meningkatkan temperature/suhu badan dalam tempoh 24 jam. Suhu ini akan membetuk satu persekitaran (environment) pada  rahim iaitu tempat pertemuan benih lelaki (sperma) dan benih perempuan(ovum). Suhu ini akan mewujudkan persekitaran yang tidak sesuai untuk benih ini melakukan persenyawaan untuk membentuk embrio (janin) bagi memulakan proses kehamilan.

2. Kajaian biologi, benih wanita telur/ovum yg dilepaskan semasa bersama mempunyai tempoh hayat (umur) maksima sehingga 24 jam. Kehamilan hanya akan berlaku jika ada kehadiran ovum iaitu pada pertengahan kitaran haid (bagi kitaran haids yang tetap). Setelah ovulasi, ovum akan hidup di luar ovari selama 24 jam manakala sperma yang telah dikeluarkan oleh si suami pula boleh hidup selama lima hari di dalam badan wanita. Maka dalam keadaan yang sempurna, waktu kesuburan hanya berlangsung selama enam hari, iaitu lima hari sebelum ovum dikeluarkan dan 24 jam selepas ovum dikeluarkan (ovulasi)

Jika dalam tempoh ini jika ia berjaya melakukan persenyawaan maka kehamilan akan terjadi. Sebaliknya selepas tempoh 24 jam jika gagal melakukan persyenyawaan maka benih ini akan luput dan menjadi darah period.

3. Berdasarkan teori di atas, maka MAB telah diformulakan untuk berfungsi memberi perlindungan dalam tempoh 24 jam sahaja. Tujuannya adalah untuk menyamai umur benih ovum. Jadi di dalam suhu yang tidak selesa bagi benih ini ia tidak berupaya melakukan persenyawaan dan proses kehamilan dapat dicegah.

4. Oleh sebab inilah MAB perlu dimakan ikut aturan yang betul dengan tempoh 'gap, masa yang dibenarkan iaitu (+/-) 2 jam. Tempoh ini merupakan tempoh yang untuk MAB memberi perlindungan mencegah kehamilan.

5. Sekiranaya aturan ini tidak dipatuhi, selepas 24 jam suhu badan akan kembali normal dan sperma/ovum yang sedang aktif dan akan melakukan proses persenyawaan dan ini akan membawa risiko untuk hamil.

4. Satu biji MAB adalah dose yang betul  untuk menyediakan suhu (temperature) yang tepat mencegah persenyawaan sperma/ovum (mencegah kehamilan).

BAGAIMANA MAB BERFUNSI UNTUK KESUBURAN & MENDAPAT ZURIAT

Konsep MAB Untuk Mendapat Zuriat

BAGAIMANA PERANAN MAB MENYUBURKAN PERANAKAN UNTUK MENDAPAT ZURIAT

Biasanya orang yang mempunyai masalah period/senggugut adalah sukar untuk mengandung. Berkemungkinan orang seperti ini mempunyai masalah dalaman pada peranakan seperti terdapatnya blocking pada peranakan seperti period yang tidak keluar habis / keputihan. Keadaan seperti ini akan menghalang perjalanan sperma lelaki dari salur peranakan (faraj) menuju ke rahim untuk bercantum dengan benih perempuan (ovum/telur).

Dengan mengamalkan MAB, ianya akan mengeluarkan kembali darah period lama (berwarna hitam/coklat) dan lemak (berwarna keputihan) supaya proses perjalanan sperma lelaki tidak tersekat seterusnya tempoh persenyawaan dengan ovum/telur terjadi lebih cepat.
Dengan itu proses penghamilan dapat diikhtiar dengan pengambilan MAB. Cara pengambilan adalah seperti berikut;

1) Cara makan adalah sama seperti kaedah untuk family planning
2) Makan MAB sehingga mendapat period yang regular setiap bulan
3) Kekalkan makan beberapa bulan lagi sehingga yakin peranakan kukuh (tandanya period datang regular setiap bulan selepas stop ambil MAB)
4) Apabila sudah mendapat tahap di para 3), berhenti ambil MAB/teruskan ambil MAB tapi tidak lagi mengikut disiplin masa.
5) Bersama sehingga mendapat hasil (tawakkal & berdoa kepada Allah dikurniakan zuriat )


Kehamilan berlaku apabila sperma bergabung dengan ovum/telor, dengan itu kedua-duanya mesti hadir pada masa yang sama dalam rahim untuk melakukan persyenyawaan.

Sperma dihasilkan secara berterusan dalam sistem pembiakan lelaki/testis. Sperma bukanlah air mani . Sperma dan air mani adalah benda yang berbeza. Untuk mudah difahami sperma adalah benih lelaki yang dihasilkan di dalam air mani. Sperma adalah sel paling kecil yang dihasilkan dalam badan lelaki manakala ovum adalah sel yang paling besar yang dihasilkan dalam badan wanita. Terdapat 500 juta sperma sebelum proses persenyawaan berlaku tetapi hanya 1 saja yang berjaya bersatu dan bersenyawa dengan dengan ovom.

Untuk membantu proses kehamilan , benih perempuan perlu berada dalam proses ovulasi. Ovulasi berlaku apabila ovum /telor telah matang dibebaskan dari ovari bergerak memasuki tiub fullopia untuk melakukan persenyawaan. Ovum/telor ini mampu hidup selama 24 jam selepas meninggalkan ovari. Hanya satu ovum /telor akan dibebaskan setiap kali berlakunya proses ovulasi.

Untuk hamil sperma lelaki perlu masa yang cepat untuk bergerak merentasi faraj wanita untuk bersenyawa dengan ovum/telur . Biasanya sperma lelaki boleh hidup sampai 3 hari. Tetapi ovum boleh hidup 24 jam. Walau pun sperma umur panjang tetapi dalam tempoh 24jam ia perlu bersenyawa dengan ovum. jika tidak ovum akan luput hayat dan proses hamil tidak akan berlaku. Kebanyakkan dalam perjalanan itu  sperma dalam servik akan terbunuh dengan cepat. Sperma mendapat sedikit perlindungan dari cecair seminal yang menyelitupinya, tetapi ia terlalu lemah bagi berenang melepasi lendir faraj yang pekat dan berasid. Jika salur perakan tersumbat dengan darah period/nifas, sperma lagi cepat akan musnah. Keadaan ini menyukarkan untuk proses kehamilan.

MAB berperanan dalam memelihara peranakan/faraj untuk meningkatkan kealkalian cecair dalam salur peranakan yang dimaksudkan sebagai kesuburan. Keadaan ini boleh berlaku dimana faraj wanita membuat perlindungan istimewa kepada cecair seminal yang menyelitupi sperma. Keadaan ini berlaku hanya sekali dalam sebulan faraj wanita membantu sperma lepas masuk dalam rahim dengan menghasilkan lendir yang jernih, melekit yang baik bagi membantu sperma berenang melepasinya. Ini berlaku semasa ovulasi. Proses untuk hamil adalah tinggi pada peringkat ini.

Peranan MAB adalah membersihkan saluran peranakan (servik) daripada darah kotor period/nifas lama dengan menyah keluar darah tersebut. Tanda saluran peranakan ini telah didetox adalah keluarnya darah hitam yang tidak menentu terutamanya bagi wanita yang baru mengambil MAB. Keadaan ini juga dikenali sebagai healing crisis sehinggalah salur peranakan tersebut telah dicuci sepenunya oleh MAB.

Selepas selesai proses detox, period akan jadi normal dimana tahap ini ia telah mencapai tahap ke serasian dengan MAB. Apabila mencapai tahap serasi ini, period akan datang regular iaitu habis saja makan 21 biji besoknya period akan datang. Setelah beberapa bulan mendapat peroid regular ini maka waktu subur sudah dapat diketahui. Disinilah peranan MAB iaitu mengukur (measure) berapa harikah period tetap anda samada 28 hari, 29 hari , 30 hari dan sebagai. Setelah diketahui period tetap ini, maka waktu subur  anda dapat dikenalpasti. Dengan itu langkah untuk hamil boleh diusahakan. Sebagai contoh;

Jika period regular anda diketahui 28 hari, maka hari subur ialah 28 hari – 14 hari = 14 hari. Jadi, hari ke 14 itu adalah hari subur. 
Jika period regular anda diketahui 30 hari, maka 30 hari – 14 hari = hari ke 16 ialah hari subur bukan lagi hari ke 14. 
Jika period regular anda diketahui 35 hari, maka 35-14 = hari ke 21 adalah waktu suburnya.

Pada masa inilah anda berhenti mengambil MAB dan bersamalah dengan suami dalam waktu subur ini tanpa apa-apa protection.

Setelah anda faham kitaran haid di atas, waktu yang terbaik untuk bersama suami-isteri ialah pada hari ovulasi berlaku. Ini adalah kerana ketika itu telur matang baru sahaja keluar daripada sarangnya. Bilakah secara tepat ia berlaku? Sebenarnya ia adalah lebih kurang 14 hari daripada hari pertama period.


Tujuan melepasi proses healing crisis adalah membersihkan servik membuka laluan kepada sperma memudahkan ia berenang cepat sampai ke rahim bertemu dengan ovum. MAB bertindak sebagai pemangkin kepada sperma dengan membersihkan laluan servik supaya  sperma hadir dengan cepat melakukan persenyawaan.

Jika salur servik tersumbat, cecair dalam servik akan menjadi lebih berasid. Ini akan memusnahkan sperma dan kemungkian hayatnya akan luput di tengah jalan kerana perjalanan yang lama dengan halangan darah kotor akhirnya hayatnya luput sebelum ia sempat sampai ke rahim. Dengan ini kehamilan pasti tidak akan berlaku.

MAB memainkan peranan penting untuk membantu proses kehamilan. Salah satu fungsi MAB adalah meningkatkan keintiman seksual . MAB membantu untuk  mencapai puncak kenikmatan (ogams/klimak/inzal) dalam hubungan seksual.  Ogams  adalah perkara yang baik kerana selepas itu tubuh menghasilkan cecair yang menjadikan persekitaran faraj lebih berakali, yang membantu mengekal hayat sperma untuk melakukan persenyawaan .

Untuk menguatkan rahim ambil makanan beralkali tinggi untuk meningkat environment alkali membantu ovum/ telur & sperma bersatu. Badan memerlukan 80% kealkalian dan 20 % keasidan untuk membantu proses kehamilan yang baik. Keasidan yang lebih 20% akan memusnahkan sperma & ovum. Elakkan makanan berkafin untuk mengelak ovum & sperma musnah. Ambil makanan beralkali tinggi seperti susu kambing, habbatus sauda , air zam-zam dan sebagai bagi meningkatkan kealkalian dalam badan bagi menyokong kehamilan.

SIAPA YANB BOLEH AMBIL MAB

MAB boleh diambil hanya golongan wanita sahaja bermula umur 18 tahun sehingalah usia warga emas.

Bagi warga emas adalah sesuai untuk penjagaan kesihatan dihari tua seperti mendapat khasiat-khasiatnya seperti melancarkan peredaran darah, memberi tenaga, lawas, menghilangkan kebas-kebas kaki/tangan.

KETULENAN MAB

Penerangan kaedah mendapatkan MAB

MAB hanya boleh didapati pada deelar yang sah yang telah dilantik oleh ZAI PERMAI RESOURCES. Untuk mendapat List Dealer MAB di Malaysia, ianya boleh dirujuk pada segmen DEALER MAB DI MALAYSIA (dalam Forum ini) dan DEALLER MAB/STOKIS MAB (dalam website) yang tersenarai sahaja.

Untuk memastikan Dealer MAB yang sah (Authorise Dealer) pastikan ia mempunyai dokumen-dokumen berikut sebagai tanda pengesahan.

1. Surat Trade Mark MAB dari Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO)

2. Sijil Analisis dari Universiti Teknologi Malaysia (UTM), MAB bebas dari dari Steroid

3. Sijil Analisis dari UTM MAB bebas dari bahan berat mercury.

4. MAB hanya dikeluarkan pada botol putih, botol standart KKM (bukan botol transparent)

5. Pastikan stiker MAB ada tanda logo Trade Mark MAB
Mana-mana pengakuan daripada individu/syarikat yang mendakwa produk mereka sama dengan MAB tetapi tidak dapat dibuktikan dengan dokumen seperti di atas, ZAI PERMAI RESOURCES tidak bertanggungjawab di atas dakwaaan tersebut. Anda membeli daripada mereka atas risiko sendiri. MAB tiada kaitan dengan mana-mana maajun lain.

KONSEP & TINDAK BALAS MAB (HEALING CRISIS)

Apabila anda mengambil MAB, ianya akan bertindak merawat penyakit terlebih dahulu. Proses ini dinamakan tindakbalas awal (healing crisis)
MAB akan bertindak membetulkan sistem dalam badan supaya ianya berfungsi dengan baik. Bahagian yang akan berlaku proses rawatan adalah seperti berikut: 

Bahagian Peranakan
Ia akan mencairkan darah period lama/nifas lama yang tidak keluar habis semasa tempoh berperiod/berpantang (bagi yang bersalin).
Darah ini biasanya berwarna hitam/coklat.

Banyaknya darah yang keluar adalah bergantung kepada tahap kesihatan diri masing-masing. Jika anda sudah lama tidak berperiod/period yang pendek, bermakna banyaklah darah kotor yang disimpan dalam peranakan tersebut. Pada peringkat ini anda akan didatangi kekerapan period yang tidak menentu kerana MAB sedang merawat peranakan anda. 

Memecahkan lemak / kolesterol / toksin
Selain dari darah kotor seperti di atas, lemak/kolesterol/toksin dalam badan/darah akan dipecahkan dan akan dibuang bersama najis air besar.
Pada masa ini anda akan mengalami kekerapan membuang air besar dan melepaskan angin/kentut 
Selepas selesai tempoh itu anda akan melalui peringkat keserasian dengan MAB.

Peringkat Keserasian
Pada tahap ini period akan kembali normal. Maksudnya apabila habis saja makan 21 biji, besoknya period akan datang. Pada tahap ini MAB sudah serasi dengan anda kerana proses rawatan sudah selesai. 

Justifikasi Rawatan MAB
Darah period lama ini seharusnya dikeluarkan kerana ianya memberi implikasi kepada anda dalam tempoh jangka panjang. Antara risikonya SUKAR UNTUK HAMIL, terdedah kepada fibroid/cyst/barah pangkal rahim. Jika darah lama ini dapat dikeluarkan InsyaAllah risiko kepada penyakit tersebut adalah rendah. Dengan kata lain MAB adalah salah satu ikhtiar untuk mengelakkan kemunculan penyakit tersebut. Mencegah adalah lebih baik daripada mengubati.

ATURAN MAKAN MAB

Bagi yang lepas pantang
Mula makan hari ke-44 selepas bersalin

Bagi yang merancang sendiri
Mula makan pada hari ke 3, 4 @ 5 period

Bagi yang menggunakan pil perancang
Habiskan pil tersebut dan mula makan MAB pada hari sepatutnya sambung pil (tak perlu tunggu period)

Bagi yang menggunakan IUD
Kes yang tidak ada period
- dapat MAB boleh terus makan 

Kes IUD yang belum expired & ada period
- mula makan pada hari ke 3, 4 @ 5 period

Bagi yang menggunakan injection

Kes belum/baru expired dan ada period
- mula makan pada hari ke 3, 4 @ 5 period 

Kes yang tidak ada period
- dapat MAB boleh terus makan

PENTING :
Makan 1 biji sehari sekali (pada waktu yang SAMA), sama ada pagi atau malam setiap hari selama 21 hari

Selepas habis sebotol, rehat selama 6 hari dan selepas itu sambung botol seterusnya
(Cara mudah ingat sambung botol baru: Hari apa terakhir makan MAB, hari yang sama sambung botol baru minggu berikutnya)

MAB SEBAGAI AMALAN MENGHINDARI KANSER

FAKTOR-FAKTOR TERJADINYA KANSER


Kanser adalah penyakit yang ditakuti karena keganasannya. Namun, kanser bukanlah penyakit yang terjadi dalam waktu singkat. Perlu proses yang cukup panjang untuk merubah sel normal menjadi sel kanser. Dengan mengetahui proses pembentukannya dan faktor-faktor yang kemunculannya, diharapkan dapat melakukan pencegahan.

Tubuh kita terdiri badan dan anggota badan yang dihubungkan oleh pembuluh-pembuluh darah dan pembuluh limfa. Anggota badan tersusun dari sel-sel yang berukuran sangat kecil ( 1/100 mm ), yang memiliki bentuk hampir sama, namun memiliki fungsi yang berbeza.

Seperti sel darah putih, yang berfungsi melawan kuman-kuman yang masuk ke dalam tubuh. Sel darah merah, berfungsi mengangkut oksigen dalam darah. Kepingan darah berfungsi untuk membekukan darah supaya tidak terjadi pendarahan.

Didalam sel terdapat organel yang salah satunya adalah inti sel yang berisi gen (DNA). DNA adalah sel baka genetik yang dikenal sebagai pembawa sifat keturunan. Kanser berasal dari satu sel gen yang mengalami kerosakkan.

Sel gen yang mengalami kerosakkan dapat menjadi liar dan berkembang tanpa henti, sehingga dari satu sel menjadi jutaan sel dan membentuk jaringan baru. Jaringan baru itu disebut tumor atau kanser.

Gen dalam sel ada yang disebut gen kanser ( oncogen ), gen penekan tumor ( tumor suppressor gen ), dan gen yang bertugas memperbaiki gen yang rosak, iaitu repair gen. Bila salah satu dari gen tersebut mengalami kerosakan, maka risiko menjadi kanser.

Kerosakkan pada struktur  gen atau biasa disebut sebagai mutasi gen dapat terjadi melalui beberapa cara, baik secara internal maupun eksternal.

1) FAKTOR INTERNAL

Terjadi konfilk pembentukan sel baru pada saat sel-sel yang mati diganti oleh sel yang baru. Merupakan kesalahan genetik yang diturunkan dari orang tua. Kesalahan ini biasanya mengakibatkan kanser pada usia muda.

Bila seorang ibu mengidap kanser payudara, tidak serta merta semua anak gadisnya akan mengalami hal yang sama, karena sel yang mengalami kesalahan genetik harus mengalami kerosakkan lebih dulu sebelum berubah menjadi sel kanser. Hanya saja individu pembawa sel genetik yang salah, memang lebih beresiko terkena kanser daripada yang tidak memiliki mutasi gen yang salah.

Faktor mutasi gen secara internal, tidak dapat dicegah namun faktor eksternal dapat dicegah. Menurut WHO, 10% – 15% kanSer, disebabkan oleh faktor internal dan 85%, disebabkan oleh faktor eksternal. Jadi, sekalipun tidak 100%, sebenarnya kanser dapat kita cegah atau hindari dangan menghindari faktor eksternal.

2) FAKTOR EKSTERNAL

Faktor eksternal yang dapat merosak gen adalah virus, polution udara, makanan, radiasi, dan berasal dari bahan kimia, baik bahan kimia yang ditambahkan pada makanan, maupun bahan kimia yang berasal dari polution.

Faktor bahan kimia yang ditambahkan dalam makanan, seperti pengawet dan pewarna makanan penyebab utama kanser. Cara memasak juga dapat mengubah makanan menjadi senyawa kimia yang berbahaya. Daging atau ikan yang dipanggang hingga goreng, mengandung zat kimia seperti benzo-a-piren, amin heterosoklik, dioxin, dll.

Kuman yang hidup dalam makanan juga dapat menyebarkan racun, misalnya racun aflatoksin pada kacang, sangat terkesan hubungannya dengan pembentukkan kanser hati. Semakin kerap tubuh diserang virus makin besar kemungkinan sel normal menjadi sel kanser.

Proses detoksifikasi yang dilakukan oleh tubuh, dalam prosesnya sering menghasilkan senyawa yang lebih berbahaya bagi tubuh, iaitu senyawa yang bersifat radikal atau korsinogenik. Zat korsinogenik dapat menyebabkan kerusakan pada sel. Ini berlaku dengan pengambilan pil perancang yang mengandungi bahan kimia. Dengan pengambilan MAB yang bersumberkan herba semulajadi semoga masalah ini dapat dielakkan..

 

MAB MEMPERLAHANKAN PROSES PENUAAN (AWET MUDA)

Bagaimana MAB bertindak antioksida

HUMAN GROWTH HOMONE (HGH) ADAKAH MAB BOLEH MENYELASAIKANNYA??

Pernahkah kita terfikir, bagaimanakah sekurang-kurangnya 100-trilion sel dalam badan kita boleh berfungsi bersama-sama sebagai satu unit?  Secara logiknya, kita seakan memerlukan sepasukan besar bala tentera untuk mengatur dan mengkodinasi operasi tersebut.  Tugas ini amatlah sukar, tetapi badan kita mampu melakukannya.  Sungguh keajaiban Allah, dalam kita tidak sedari badan telah melakukan jutaan operasi/aktiviti setiap saat dalam sel kita setiap hari selagi kita bernafas.

Badan kita mampu melakukannya dengan bantuan hormon-hormon (HGH) yang berkerja sebagai penyampai maklumat kimia dalam badan kita.  Ia bergerak tanpa berhenti melalui saluran darah ke sel-sel yang berlainan dalam badan kita.  Apabila ia sampai ke destinasinya, hormon-hormon ini akan melekat kepada permukaan sel-sel yang disasarkan.  Sasaran ini dikenali sebagai penerima, di mana ia akan merangsang aktiviti-aktiviti yang spesifik.  

Mereka yang mempunyai HGH yang lebih rendah akan menjadi cepat tua dengan lebih cepat berbanding dengan mereka yang mempunyai HGH yang tinggi.  Bagi wanita ,hormon yang semakin berkurangan secara mendadak ini lama kelamaan akan menjadikan wanita menopause. Apabila wanita itu telah monopause anda akan mula wanita hilang seri wajah, kulit mula kendur dan proses tua terus berjalan setiap hari menjadikan wanita terus dimakan usia. Faktor gaya hidup, stess tekanan hidup, pemakanan yang betul adalah gejala yang merencatkan kelenjar pitutuari diotak merembeskan HGH. Sebenarnya dengan kaedah pemakanan yang betul, wanita tidak akan monopause di awal usia seusia 40-an.

Jika difokuskan bab pemakanan terutamanya kaedah  merancang keluarga, wanita hari ini tiada pilihan lain daripada menggunakan formulasi kimia yang diperkenalkan oleh barat. Kuasa perubatan dan ubatan yang dimonopoli oleh mereka menjadikan ubatan ciptaan mereka itu selamat walau pun ianya dipertikaikan. Begitulah lumrah hidup didunia ini kuasa boleh menjadikan seseorang itu benar dan dipercayai.


APAKAH HGH?
HGH dihasilkan oleh kelenjar-kelenjar endokrin.  Antara kelenjar-kelenjar ini termasuklah pituitari, tiroid, timus, adrenal, pankreas, ovari dan testis.  Kelenjar pituitari terletak di tengah-tengah otak dan ia sering dikenali sebagai ‘ketua’ kelenjar kerana ia mengawal penghasilan banyak hormon-hormon yang lain di dalam badan kita.  Saiznya sebesar kacang merah dan mempunyai tiga bahagian.  Bahagian yang paling unik adalah yang terletak di bahagian hadapan kerana ia adalah sumber HGH.  Bahagian tersebutlah yang menghasilkan 10 jenis hormon yang diperlukan untuk membantu pertumbuhan, pengeluaran semula dan proses metabolik.

Pituitari disambungkan ke struktur otak dengan jaringan sel darah merah dikenali sebagai Hipotalamus.  Hipotalamus merupakan kawalan tengah otak dan ia melakukan pelbagai aktiviti yang unik.  Antaranya, ia mengawal stimulasi fiber otot, penghasilan HGH. HGH dihasilkan oleh kelenjar pituitary yang terdiri daripada 191 asid amino.

Kesemua hormon ini bekerjasama dengan harmoni untuk mengelakkan proses penuaan.  Hormon HGH berfungsi merangsang pertumbuhan fizikal, mengawal fungsi organ-organ, mengawal keseimbangan proses metabolik dan membantu kesihatan kita secara menyeluruh.  HGH beransur-ansur berkurangan pada akhir umur 20-an dan pada sekitar 70-an hanya sedikit sahajalah yang tinggal.

HGH berkurangan seiring dengan peningkatan umur.  Apabila kita berumur 21 ke 31, jumlah HGH akan menurun dengan kadar 14% setiap sepuluh tahun.  Apabila umur anda mencecah 60, jumlahnya hanyalah tinggal setengah sahaja.  

Apabila kita berusia 21 tahun, penghasilan normal HGH adalah tinggi dan kita ketika itu nampak muda, riang dan ceria. Kencantikan terserlah ketika itu.  Apabila kita berusia 61 tahun, HGH menurun dengan mendadak sebanyak 80%.  HGH lah yang bertanggungjawab untuk pertumbuhan sel, tulang, otot serta organ badan. Graf maksima HGH adalah pada usia 30 tahun dan selepas usia tersebut merupakan merupakan faktor yang merampas kemudaan dan kejetaan kita. Manusia tidak boleh menahan diri dari dimamah usia. Akan tetapi proses menjadi tua ini boleh diperlahan jika tahu caranya.

BAGAIMANA HGH BERKURANG BILA USIA MENINGKAT
Penyelidikan mengatakan bahawa kelenjar pituitari yang tua masih boleh menghasilkan jumlah HGH yang tinggi sekiranya ia boleh dirangsangkan setanding dengan pituitari yang muda.  Ini bermakna masalahnya haruslah berpunca dengan faktor pemakanan dan cara mengendali emosi yang baik.

Menjadi tua adalah disebabkan oleh masalah penyampaian maklumat endokrinologikal oleh kelenjar utama kita. Kekurangan HGH adalah punca utama simtom penuaan iaitu kekurangan tenaga, daya ingatan, kulit berkedut, kegemukan badan dan sebagainya.

Walaubagaimanapun, kesemua ini tidak bermakna kita akan hidup selama-lamanya.  Kebanyakan saintis percaya bahawa setiap kehidupan mempunyai jangka hidup maksimum.  Ini termasuklah manusia dan ramai yang mempercayai bahawa jangka masa hidup yang sederhana adalah 120 tahun.  Oleh itu, kita haruslah berusaha untuk hidup seberapa lama yang kita boleh dengan sihat dan dengan mempunyai otak yang masih cergas.

Dengan GH, bukan sahaja kedut-kedut akan berkurangan, kulit kita juga akan melalui proses penukaran kontur yang bertindak dengan corak yang sama seperti komposisi badan kita.  Lemak akan berkurangan dan otot-otot akan bertambah, ini akan membantu menghilangkan lemak yang berlebihan di bawah mata kita.  Otot-otot ini akan menegangkan kulit supaya ia menjadi lebih kuat.  Ia juga meningkatkan sintesis protin baru, membantu penghasilan matriks dan sebagainya.

Ramai yang berpendapat bahawa proses penuaan adalah ‘normal’ dan menghalang proses ini adalah bertentangan dengan norma hidup.  Tetapi tahukah anda bahawa sejarah manusia bermula dengan keinginan manusia untuk terus hidup dan perjuangan sengit dengan penyakit?  Apabila anda sakit, anda tidak duduk diam dan menunggu ajal kerana ia adalah suratan takdir ataupun lumrah kehidupan. Sebaliknya, anda berjuang untuk terus hidup dan mencari jalan penyelesaian yang terbaik dengan mencari pakar perubatan yang baik.

MAB NUTRISI YANG MENGEKALKAN HGH

Dengan mengambil langkah-langkah yang betul untuk melambatkan proses penuaan, anda merupakan sebahagian daripada revolusi dunia perubatan yang menakjubkan.  Anda tidak duduk diam menanti hari tua tetapi berusaha gigih untuk kekal muda dan sihat supaya boleh menjayakan banyak perkara yang anda ingini.  Sekiranya anda memerlukan antioksida dan lain-lain nutrisi tambahan untuk membantu anda semasa berusia, bergegaslah mengambil MAB.

ZAI Permai Resources walaupun tidak membuat kajian secara saintifik tetapi tahukan anda MAB telah dilancarkan sejak tahun 2005 dan sekarang adalah tahun 2013 dan akan memasuki 2014. Hampir 9 tahun MAB didiperkenalkan. Inilah merupakan kajian yang kami lakukan dengan kaedah mendapat maklumbalas setelah dilancarkan 8 tahun yang lalu.  Untuk kepastian info ini, anda boleh mencari pengamal MAB dan tanyalah kesihatan mereka dan tekalah berapa umur mereka? Pasti anda terkejut dengan maklumbalas yang diterima kelak. Anda boleh cari pengamal MAB yang telah berumur 40 tahun dan cuba selidik kesihatan mereka. Adakah mereka sihat? Adakah mereka dah monopause? Berapa umur mereka? Yang pasti jika yang berumur 40-an kami dah temui ramai memberi maklumbalas mereka ini seolah olah berumur dalam linkungan 30-an. Berapa tahun anda telah awet muda dari usia anda sebenar???. Belum cuba belum tahu tetapi yang otai dah merasainya penanganya. Berbaloikah nilai wang anda dengan khasiat yang dalam MAB??

Jangan berlengah lagi....carilah MAB...ianya emas hitam yang benilai..

MENGENALI WAKTU SUBUR UNTUK HAMIL

CARA MERANCANG KEHAMILAN

Tapi wanita masing2 ada kitarannya sendiri ada 25 hari ada yang lambat sampai 35 hari. 

Tetapi secara puratanya ialah 28-30 hari.

Terdapat beberapa fasa di dalam kitaran haid.

Hari 1-4
Ini dipanggil fasa pengeluaran haid (menstruation) – ketika ini darah haid keluar. Hari pertama period adalah penting untuk diketahui kerana ia adalah di mana fasa ini bermula. Pada hari pertama haid datang, ia perlu ditanda di kalendar dan tamat selepas berapa hari. Sebaik-baiknya ditanda setiap bulan sekiranya anda ingin merancang untuk mengandung. Anda boleh mengagak kitaran period anda beberapa hari di dalam sebulan.

Hari 5-13
Ini dipanggil fasa follicular. Pada fasa ini, hormon estrogen meningkat. Ketika fasa follicular ini, darah akan berkumpul di dinding rahim dan menebal untuk persediaan mengandung. Di kawasan ovari pula, telur yang berada di dalam bekasnya akan menjadi semakin matang.

Hari 14
Waktu inilah satu proses peneluran yang dipanggil ovulasi berlaku. Telur akan terkeluar daripada sarangnya disebabkan oleh peningkatan mendadak sejenis hormon yang dipanggil Luteinizing Hormone (LH). Telur ini sekiranya tidak disenyawakan oleh sperma akan mati dan hilang. Sekiranya ia disenyawakan, ia akan turun melalu saluran falopio ke rahim.

Hari 15-28
Ini dipanggil fasa luteal atau fasa secretory. Selepas telur dikeluarkan dari sarangnya, sejenis hormone dipanggil progestrone di rembes daripada sarangnya (corpus luteum). Ini menyebabkan dinding rahim semakin menebal. Setelah progestrone semakin berkurang kerana tiada persenyawaan berlaku, maka dinding ini akan runtuh sebagaimana runtuhnya tembok Berlin. Proses akan mengalami kitaran semula pada hari 1.

BILAKAH WAKTU SUBUR?

Setelah anda faham kitaran haid di atas, waktu yang terbaik untuk bersama suami-isteri ialah pada hari ovulasi berlaku. Ini adalah kerana ketika itu telur baru sahaja keluar daripada sarangnya.

Bilakah secara tepat ia berlaku? Sebenarnya ia adalah lebih kurang 14 hari daripada hari pertama period seterusnya atau ketika fasa luteal bermula

Katalah kita period 28 hari, maka hari subur ialah 28 hari – 14 hari = 14 hari. Jadi, hari ke 14 itu adalah hari subur. Katalah period bulan itu 30 hari, maka 30 hari – 14 hari = hari ke 16 ialah hari subur bukan lagi hari ke 14. Sekiranya periodnya 35 hari maka 35-14 = hari ke 21 adalah waktu suburnya.

Ini adalah kerana fasa luteal pada kiraanya adalah biasanya tepat 14 hari setelah berlakunya ovulasi, sedangkan fasa folicullar boleh berubah2. Jadi waktu subur adalah 14 hari sebelum hari pertama period yang seterusnya. Sekiranya period anda adalah tetap 28 hari, tak jadi masalah untuk mengira waktu subur anda. Sekiranya period anda berubah-ubah, inilah timbulnya masalah mengira waktu subur.

CARA LAIN MENGETAHUI WAKTU SUBUR

Pada waktu subur, suhu badan wanita akan naik sedikit dalam satu darjah celcius. Juga terdapat lendiran cecair yang jernih daripada kemaluan. ini adalah disebabkan hormon yang meningkat ketika itu


MENGANGGAR WAKTU TERBAIK UNTUK MENDAPAT ZURIAT

Oleh kerana telur atau ovum tidak mempunyai jangka hayat yang panjang, maka tingkap untuk mendapatkan zuriat adalah sangat terhad. Oleh itu Allah mencipta sperma dengan kelebihan yang lain pula.

Selain daripada berjuta-juta sperma dilepaskan (setiap seorang lelaki adalah jutawan!), tempoh hayat sperma boleh hidup 5 hari dalam rahim wanita. Ini bermakna, sekiranya suami isteri bersama 3 hari sebelum waktu subur, atau 2 hari selepas waktu subur, maka ada peluang untuk telur itu berjumpa dengan sperma yang hidup lebih lama.

Oleh itu, untuk mendapatkan zuriat, pasangan boleh bersama setiap malam atau siang hari pada 5 hari tersebut (kecuali pada bulan Ramadhan) untuk mendapatkan waktu optimum hari kesuburan sekiranya period regular setiap bulan.

Bagi mereka yang keliru dengan perkataan Ovulasi, ia berlaku semasa telur ovum yang matang dilepaskan dari ovari, dan akan bergerak ke tiub fallopian untuk disenyawakan. Bagi kitaran haid yang berlangsung selama 28 hari, ia berlaku antara hari ke 14 atau ke 15 dari hari pertama seseorang wanita itu mengalami pendarahan haid.

Kitaran haid yang tetap kadang kala disangka sebagai kitaran haid yang mengeluarkan telur ovum yang matang (kitaran yang subur), manakala kitaran haid yang tidak tetap kadang-kala dianggap sebagai kitaran haid yang tidak mengeluarkan ovum (kitaran tidak subur).

Namun ianya mungkin berlaku sebaliknya. Ramai wanita yang tidak mempunyai kitaran haid yang teratur namun tetap menghasilkan ovum, manakala yang mempunyai kitaran haid yang teratur pula tidak menghasilkan ovum. Ini semua adalah ketentuan Allah. Maka bersyukurlah wanita yang tidak ada masalah untuk hamil. Bagi wanita yang bermasalah, berdoalah semoga Allah mengubahkan takdirnya.

Anda boleh cuba setiap bulan untuk beberapa bulan sekiranya tidak berhasil. Ini adalah untuk memastikan waktu subur adalah sesuai dengan waktu bersama anda.

.

 

Rujuk Laman web

http://zalpermai.forumotion.com/f20-testimoni-mab

TESTIMONI MAB

DETOX DARAH KOTOR PERIOD/NIFAS

TESTIMONI KESELURUHAN

MEMBONGKAR PENYAKIT TERPEMDAM

MELANCAR PERJALANAN DARAH/SEGAR BADAN

MERAWAT KEGUGURAN RAMBUT

LAWAS BUANG AIR BESAR

MERAWAT MIGRAN

FAMILY PLANNING

KEKAL/KURUS BADAN

MERAWAT SENGGUGUT

MENDAPAT ZURIAT

MENAMBAH KEINTIMAN HUBUGAN SEKSUAL SUAMI ISTERI

LAMBAT/PULIH MONOPOUSE

MENCANTIK KULIT & PAYU DARA

AWET MUDA

TERATUR PERIOD/HORMON

MERAWAT PERANAKAN

KEPUTIHAN

KELULUSAN HARTA INTELEK

MAB AKAN BERLEGAR DIPASARAN DENGAN IDENTTI YANG SAH DISISI UNDANG-UNDANG. MEMPUNYAI NILAI KOMERSIAL SEPERTI GERAN HAK MILIK TANAH. TIDAK DAPAT DISANGKAL OELH MANA-MANA PIHAK LAGI.

MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) telah pun didaftarkan di bawah Akta Cap Dagangan 1976 berkuatkuasa 7April 2011 di mana hak eksklusif cap dagangan atau Trade Mark MAB hanyalah dipunyai oleh ZAL PERMAI RESOURCES. Oleh yang demikian pihak syarikat berhak mengambil tindakan undang-undang ke atas sesiapa sahaja yang mungkin menggunakan nama dan logo MAB tanpa kebenaran dan boleh dikenakan hukuman denda atau penjara di bawah Seksyen 18, Akta Perihal Dagangan 1972.

MAB tiada kaitan dengan mana-mana produk lain. Pihak kami amat mengambil berat atas produk lain yang mengaitkan dengan penjenamaan nama MAB agar mutu serta khasiatnya sentiasa terpelihara dan dijamin tulen.

Kuasa-kuasa yang dibenarkan dibawah Seksyen 18, Akta Perihal  Dagangan 1972  seperti  berikut ;

1) Boleh membina sistem perniagaan sendiri;
2) Pengguna TM MAB oleh pihak yang membuat komersial, pihak syarikat boleh menuntut bayaran royalti;
3) TM MAB boleh difrancaiskan bagi tujuan komersial;
4) Dibenarkan mengenakan apa-apa bayaran melalui sistem perniagaan yang dibentuk.
5) TM MAB boleh diwaris/wasiatkan kepada pihak ketiga (third party) melalui Amanah Raya/ badan-badan wasiat berdaftar.

Sekiranya mana-mana syarikat/individu (bukan agen) yang mengaitkan dengan penjenamaan TM MAB dengan tujuan mengambil keuntungan komersial, pihak ZAI Permai Resources akan mendapatkan Perintah Mahkamah untuk menuntut apa-apa bayaran royalti yang dibenarkan mengikut peruntukan undang-undang di bawah Seksyen 18, Akta Perihal Dagangan 1972 ini.

 

UJIAN MERCURY MAB

MAB telah lulus ujian mercury dari Universiti Teknologi Malaysia

Mercury (raksa) adalah logam bahan berat dan zat beracun. Kebanyakkan mercury digunakan dalam kosmetik merupakan alat untuk memutihkan kulit wajah. Mercury sebenarnya adalah elemen kedua paling beracun selepas plotonium. 

Racun yang dibawa oleh mercury membawa kepada pelabagai penyakit antaranya kesukaran belajar, alzheimer, sakit otot, sindrom keletihan kronik dan radang sendi. Selain itu mercury mampu menyebabkan kemurungan. 

Kajian menunjukkan mercury yang ada dalam satu termometer sudah cukup bagi mencemarkan sebuah tasik. Produk yang memutihkan wajah kadang-kadang mengandungi kandungan mercury yang sangat tinggi. Berhati-hati dengan peminat kesihatan yang gemar memutihkan wajah. Pastikan ia free mercury. Kesan mercury juga menyebabkan kulit terbakar/melepuh apabila terdedah kepada sun block.Wanita yang tidak mengambil kira kandungan mercury dalam alat mekap menjadikan kerosakkan sel akibat racun dari mercury.

MAB telah dianalis dan selamat dari unsur-unsur kimia mercury. Kami menggunakan 100% herba yang diberkati seperti habbatus sauda.

EVERY THING OUR PRODUCT NATURELY PURE. 

MAB LULUS UJIAN STEROID ANALISIS DARI UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA (UTM)

Ubat yang mengandungi steroid akan memberi kesan yang sangat cepat seperti bertenaga secara tiba-tiba selepas beberapa minit pengambilan. Ini adalah akibat dari pengaruh steroid. Steroid adalah sejenis dadah (racun) yang akan mengaktifkan organ dalam badan supaya berkeja diluar kemampuan. Pengambilan steroid akan memberi kesan sampingan pada organ dan merosakkan organ dalaman seperti hati/pankreas/jantung/buah pinggang. 

Steroid bertujuan memberi paksaan kepada organ berkerja dgn lebih cepat. Tekanan ini memaksa jantung mengepam darah dengan laju dan menjana tenaga dengan tiba-tiba. Bagi orang tua-tua paksaaan ini boleh membawa maut.

Kesan steroid akan menyebabkan organ musnah dengan cepat dan merosakkan kesihatan dihari tua. Darah tidak dapat berjalan dengan sempurna dan ini akan membawa risiko berbagai kehadiran penyakit dalam diri akibat sistem badan yang roboh kesan steroid itu.

ZAI Permai Resources memberi keyakinan bahawa MAB bebas dari steroid. Ianya telah diuji oleh Univesiti Penyelidik yang terkenal di Malayisa iaitu Universiti Teknologi Malaysia (UTM). Sebanyak 6 item steroid telah diuji ( seperti dalam sijil).

Sesuatu produk jenis jamu/herba itu boleh dikatakan selamat untuk dimakan perlulah melalui ujian secara saintifik untuk mengesahkan kandungan steroid supaya ianya tidak melebihi had. Sebanyak 6 item steroid yang telah dijadikan parameter ujian sebagai base (asas) untuk mengesan kandungan steroid. 6 parameter steroid tersebut adalah;
i) Prednisolone
ii) Betametasone
iii) Desametahasone
iv) Triamcinolone acetonide
v) Dexamethasone acetate
vi) Cortisone acetate

Hasil analisis menunjukkan peratusan steroid dibawah 0.01% yang bermaksud MAB tiada langsung steroid. Sebagai makluman setiap tumbuhan semulajadi mengandungi steroid. Walaubagaimana pun peratusan yang tinggi akan membahayakan kesihatan. Produk yang mengandungi steroid yang tinggi tidak dibenarkan oleh Kementerian Kesihatan untuk berada dipasaran. Analsis MAB dijalankan secara berterusan bersama Prof UTM yang mempunyai kepakaran dalam bidang Bio Produk ini.

MAB juga menggunakan botol-botol yang diluluskan oleh KKM. Botol yang tidak mengikut standart KKM akan mengalami tindak balas kimia dalam suhu tertentu. Ini akan memberi efek jangka panjang pada kesihatan akibat tindak balas kimia berterusan akan menyebabkan pertumbuhan sel-sel tidak terkawal (kanser).

Pastikan anda bersama kami untuk produk jamu bagi menjamin kesihatan sehingga usia tua anda. Kami sentiasa merujuk kepada yang pakar dan memastikan anda selamat. Duit bukan segalanya. Jika kita tiada standart dipatuhi sudah tentu kita mengikut jalan yang sesat dan merosakkan pengikut-pengikut kita.

TEMPAHAN

1. Barangan dipilih didalam laman web.

2. Emailkan tempahan anda ke admin@e-kedai.com.my @ SMS/WhatsApp  ke 0192644320 (Nyatakan botol tempahan)

3. Bayaran POSLAJU adalah dikenakan sepertimana yang dikenakan oleh POS MALAYSIA. 

4. Sekiranya barangan yang ditempah tiada stok, kami akan memaklumkan kepada anda terlebih dahulu.

5. Masukkan bayaran kedalam akaun yang diberikan.

6. Setelah mendapat bayaran PENUH, penghantaran segera akan uruskan (dalam masa 3 hari berkerja).

PEMBAYARAN :

Pembayaran Melalui Akaun CIMB, Maybank @ Western Union :

Langkah 1 :

Deposit bayaran ke Akaun CIMB atau Maybank @ Mana-mana Agen Western Union

Anda boleh lakukan pembayaran melalui:

1. Mesin deposit tunai (CDM), 

2. Pemindahan wang melalui mesin ATM, 

3. Deposit tunai di kaunter bank atau 

4. Melalui CimbClicks atau Maybank2U.

5. Melalui kaunter untuk Western Union

Nama 

Zuraimi Bin Buang

Nombor Akaun

7003212335 CIMB Baru

 .

Nama

:

Zuraimi Bin Buang

Nombor Akaun

:

164856035844 - Maybank

 

Langkah 2 :

Melakukan Pengesahan Pembayaran

Setelah membuat pembayaran. Anda perlulah membuat pengesahan pembayaran dengan menghantar email pengesahan ke admin@E-KEDAI.com.my @ SMS/WhatsApp ke 019 264 4320

TERMA DAN SYARAT :

1. Pembelian Minimun adalah dalam kiraan 1 botol.

2. Barang sudah dibeli tidak boleh ditukar / dikembalikan kecuali terdapat kerosakkan semasa proses penghantaran.

3. Caj Penghantaran  sepertimana yang dikenakan oleh POSLAJU perlu ditanggung oleh PEMBELI.

4. Ada Duit, ada barang.

5. Harga barangan yang tertera boleh berubah tanpa sebarang notis.

6. Pembelian terus dikedai, Had minima adalah 3 botol. http://www.e-kedai.com.my/kedai.htm

PENGIRAAN PEMBELIAN TERMASUK KOS POS :

Harga 1 Botol  = RM21.00

Kadar PosLaju = RM6.00 (Semananjung)

JUMLAH YANG PERLU DIBAYAR = RM27.00

.

Kadar PosLaju = RM9.00(Sabah/Sarawak)

JUMLAH YANG PERLU DIBAYAR = RM30.00

.

Harga 1 Botol  = RM21.00 / Harga 2 Botol  = RM42.00 / Harga 3 Botol  = RM63.00. 

PosLaju masih sama.

Untuk keterangan lanjut sila hubungi :

Tel : 0192644320 SMS & WhatsApp

EMAIL : admin@E-KEDAI.com.my

 @ Sila lengkapkan Borang Dibawah ini 

Borang Hubungi

Sila isikan borang dibawah lengkap dengan data yang benar dan sah sahaja. Sebarang maklumat palsu adalah dilarang sama sekali. IP anda akan direkod untuk tujuan keselamatan.

* menandakan ruangan tersebut WAJIB di isi.

 

Nama Penuh Anda

:

*

Alamat Email Anda

:

*

No.Telefon Anda

:

*

Tajuk Pesanan / 

Lokasi Anda

:

*

Kandungan Pesanan.  Detaikan pertanyaan anda untuk memudahkan pihak kami untuk menjawabnya

:

*

 

  

PERATURAN-PERATURAN PERLINDUNGAN PENGGUNA

Peraturan-Peraturan Perlindungan Pengguna (Urus Niaga Perdagangan Elektronik) 2012 :

Nama Perniagaan

:

Eiklas Resources

No Pendafaran Perniagaan

:

001502056-x

No Telefon

:

Tel : 0192644320 SMS & WhatsApp                   

Alamat Perniagaan

:

Lot OB 28, R&R Bukit Dukung,

KM 17.5, Lebuhraya Cheras - Kajang,

43200 Cheras, Selangor

Email

:

admin@e-kedai.com.my

Laman Web

:

www.E-KEDAI.com.my

www.SambalCiliPadi.com

http://toneexcel.biz/?id=424698

FaceBook

:

www.facebook/kedaiborong

No Akaun Maybank

:

164856035844

No Akaun CIMB

:

7003212335

No Akaun MyBSN

:

0410629881215514

Penama Akaun

:

Zuraimi Bin Buang

Semua harga barang yang tertera adalah tidak termasuk kos penghantaran kecuali telah dinyatakan.

Semua yang berkaitan, kaedah pembayaran, terma dan syarat serta anggaran masa penghantaran pesanan pelanggan dinyatakan dalah laman web yang berkaitan.

Makluman

Peraturan mewajibkan peniaga menyediakan maklumat seperti nama, nombor pendaftaran perniagaan, nombor telefon, alamat, e-mel dan ciri-ciri utama barang atau perkhidmatan kepada pelanggan. Juga tidak benarkan sebarang kos tersembunyi, jadi peniaga perlu meletakkan harga penuh barangan atau perkhidmatan termasuk kos sampingan. Selain itu, kaedah pembayaran, terma dan syarat serta anggaran masa penghantaran pesanan pelanggan harus dinyatakan dengan jelas.

Copyright www.E-KEDAI.com.my

RANGKAIAN NIAGA   

www.E-KEDAI.com.my

TUNE TALK TONE EXCEL

PAKEJ UMRAH TERBAIK

PAKEJ HAJI SWASTA 1434H

TASBIH DIGITAL

GARAM BUKIT HIMALAYA

LITTLE TREES - PEWANGI KERETA 

BANTAL PANAS TUNGKU MODEN

BANTAL SEJUK / TILAM SEJUK

SAMPING SONGKET

BUTANG BAJU MELAYU

BROOCH / KERONGSANG

TUDUNG NURMIZA

SAMBAL CILI PADI

APAM MEKAR CANTIK MANIS

KIOSK SATAY GRILL

PRODUK HABBATUS SAUDA

MAAJUN PERANCANG ASLI

FACEBOOK KAMI

RUANG NIAGA KAMI

RANGKAIAN NIAGA   

www.E-KEDAI.com.my

TUNE TALK TONE EXCEL

PAKEJ UMRAH TERBAIK

PAKEJ HAJI SWASTA 1434H

TASBIH DIGITAL

GARAM BUKIT HIMALAYA

LITTLE TREES - PEWANGI KERETA 

BANTAL PANAS TUNGKU MODEN

BANTAL SEJUK / TILAM SEJUK

SAMPING SONGKET

BUTANG BAJU MELAYU

BROOCH / KERONGSANG

TUDUNG NURMIZA

SAMBAL CILI PADI

APAM MEKAR CANTIK MANIS

KIOSK SATAY GRILL

PRODUK HABBATUS SAUDA

MAAJUN PERANCANG ASLI

FACEBOOK KAMI

RUANG NIAGA KAMI

RANGKAIAN NIAGA   

www.E-KEDAI.com.my

TUNE TALK TONE EXCEL

PAKEJ UMRAH TERBAIK

PAKEJ HAJI SWASTA 1434H

TASBIH DIGITAL

GARAM BUKIT HIMALAYA

LITTLE TREES - PEWANGI KERETA 

BANTAL PANAS TUNGKU MODEN

BANTAL SEJUK / TILAM SEJUK

SAMPING SONGKET

BUTANG BAJU MELAYU

BROOCH / KERONGSANG

TUDUNG NURMIZA

SAMBAL CILI PADI

APAM MEKAR CANTIK MANIS

KIOSK SATAY GRILL

PRODUK HABBATUS SAUDA

MAAJUN PERANCANG ASLI

FACEBOOK KAMI

RUANG NIAGA KAMI

RANGKAIAN NIAGA   

www.E-KEDAI.com.my

TUNE TALK TONE EXCEL

PAKEJ UMRAH TERBAIK

PAKEJ HAJI SWASTA 1434H

TASBIH DIGITAL

GARAM BUKIT HIMALAYA

LITTLE TREES - PEWANGI KERETA 

BANTAL PANAS TUNGKU MODEN

BANTAL SEJUK / TILAM SEJUK

SAMPING SONGKET

BUTANG BAJU MELAYU

BROOCH / KERONGSANG

TUDUNG NURMIZA

SAMBAL CILI PADI

APAM MEKAR CANTIK MANIS

KIOSK SATAY GRILL

PRODUK HABBATUS SAUDA

MAAJUN PERANCANG ASLI

FACEBOOK KAMI

RUANG NIAGA KAMI

RANGKAIAN NIAGA   

www.E-KEDAI.com.my

TUNE TALK TONE EXCEL

PAKEJ UMRAH TERBAIK

PAKEJ HAJI SWASTA 1434H

TASBIH DIGITAL

GARAM BUKIT HIMALAYA

LITTLE TREES - PEWANGI KERETA 

BANTAL PANAS TUNGKU MODEN

BANTAL SEJUK / TILAM SEJUK

SAMPING SONGKET

BUTANG BAJU MELAYU

BROOCH / KERONGSANG

TUDUNG NURMIZA

SAMBAL CILI PADI

APAM MEKAR CANTIK MANIS

KIOSK SATAY GRILL

PRODUK HABBATUS SAUDA

MAAJUN PERANCANG ASLI

FACEBOOK KAMI

RUANG NIAGA KAMI

RANGKAIAN NIAGA   

www.E-KEDAI.com.my

TUNE TALK TONE EXCEL

PAKEJ UMRAH TERBAIK

PAKEJ HAJI SWASTA 1434H

TASBIH DIGITAL

GARAM BUKIT HIMALAYA

LITTLE TREES - PEWANGI KERETA 

BANTAL PANAS TUNGKU MODEN

BANTAL SEJUK / TILAM SEJUK

SAMPING SONGKET

BUTANG BAJU MELAYU

BROOCH / KERONGSANG

TUDUNG NURMIZA

SAMBAL CILI PADI

APAM MEKAR CANTIK MANIS

KIOSK SATAY GRILL

PRODUK HABBATUS SAUDA

MAAJUN PERANCANG ASLI

FACEBOOK KAMI

RUANG NIAGA KAMI

RANGKAIAN NIAGA   

www.E-KEDAI.com.my

TUNE TALK TONE EXCEL

PAKEJ UMRAH TERBAIK

PAKEJ HAJI SWASTA 1434H

TASBIH DIGITAL

GARAM BUKIT HIMALAYA

LITTLE TREES - PEWANGI KERETA 

BANTAL PANAS TUNGKU MODEN

BANTAL SEJUK / TILAM SEJUK

SAMPING SONGKET

BUTANG BAJU MELAYU

BROOCH / KERONGSANG

TUDUNG NURMIZA

SAMBAL CILI PADI

APAM MEKAR CANTIK MANIS

KIOSK SATAY GRILL

PRODUK HABBATUS SAUDA

MAAJUN PERANCANG ASLI

FACEBOOK KAMI

RUANG NIAGA KAMI

RANGKAIAN NIAGA   

www.E-KEDAI.com.my

TUNE TALK TONE EXCEL

PAKEJ UMRAH TERBAIK

PAKEJ HAJI SWASTA 1434H

Hakcipta Terpelihara © 2008 Team e-kedai.com.my™.

Mengambil atau menggunakan bahan di dalam laman web ini tidak kira dalam apa jua keadaan pun

tanpa izin atau pengetahuan Team e-kedai.com.my adalah dilarang sama sekali.

Copyright www.e-kedai.com.m